"Razredni neprijatelj" dramskog studija INK pobjednik 5. Juventafesta

Radiosarajevo.ba
"Razredni neprijatelj" dramskog studija INK pobjednik 5. Juventafesta
Posljednji dan Juventafesta započeo je prezentacijom pet radionica koje su učesnici pohađali tokom Festivala.

Nakon toga, učesnici i gosti Festivala su se okupili kod Mosta Suade i Olge odakle su u pratnji Sarajevo Drum Orchestra prodefilirali do Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Posljednja predstava Festivala bila je Razredni neprijatelj Nigela Williamsa u režiji Luke Mihovilovića, koju je izveo ansambl Dramskog studija INK Gradskog kazališta Pula u sastavu: Nora Čulić Matošić, Tisa Kliček, Nikolina Tomić, Leonarda Sep, Michelle Salome Kursar, Sanela Hasanbegović i Valter Roša.

Razredni neprijatelj je i osvojio ovogodišnji Grand Prix Festivala uz objašnjenje žirija:

"To je hrabra, angažirana predstava sa autentičnim stavom, vještom i emotivnom glumačkom igrom. To je predstava koja postavlja pitanja i vapi za odgovorima."

Specijalnu nagradu žirija dobila je predstava Kralj Ibi Gradskog pozorišta Bečej iz Srbije za "Izuzetnu posvećenost ansambla, raskošna glumačka sredstva, vješto rediteljsko vođenje, disciplinu i strast neophodne savremenom teatru."

Na ceremoniji zatvaranja dodijeljena je i nagrada za Najbolju fotografiju Juventafesta. Filip Radovanović i Faris Pinjo dobili su nagradu za fotografiju "koja je tematski vezana uz festival, tehnički jako dobro urađena, a koju je i instagram publika nagradila sa mnogo lajkova što je bio dokaz da su uspjeli približiti festival mlađoj publici".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije