Ravel's Dreams: Koncert za ljubitelje klasične i jazz muzike

Radiosarajevo.ba
Ravel's Dreams: Koncert za ljubitelje klasične i jazz muzike
Sarajevska filharmonija / Jazz koncert Ravel's Dream

Čak i oni koji ne znaju ko je bio Maurice Ravel, sigurno pjevuše poznatu temu njegovog Bolera.  Ali Ravelova muzika je mnogo više od ovog, njegovog najpoznatijeg remek djela. 

Uz jazz trio koji nam dolazi iz Barcelone, uprlovit ćemo u svijet Ravelove muzike na originalan način. 

Virtuozni džez pijanista, improvizator i kompozitor Marco Mezquida, zajedno sa perkusionistom Aleixom Tobíasom i violončelistom Martinom Meléndezom, vodi nas na sanjarsko putovanje kroz muzičku i jedinstvenu improvizaciju poznatih djela velikog Mauricea Ravela. San prolazi kroz nasljeđe muzike od romantične virtuoznosti do improvizacije sa popularnom muzikom i uzbuđenjima koje nosi džez.

Ravel's Dreams je djelo koje je naručio L'Auditori iz Barcelone i premijerno je izvedeno 20. februara 2016. godine. Izvedba je izazvala oduševljenje javnosti i kritičara, te pozitivno prihvaćena od strane kako ljubitelja džeza, tako i ljubitelja klasične muzike.

Koncert je na programu u ponedjeljak 26. novembra u Narodnom pozorištu Sarajevo sa početkom u 20 sati, a organizator je Sarajevska filharmonija. Koncert se održava u okviru projekta Music up close Network podržanog od Kreativne Evrope.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo po jedinstvenoj cijeni od 20 KM

Jazz koncert Ravel - undefined

Sarajevska filharmonija : Jazz koncert Ravel

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije