Publika preplavila Skenderiju: Kultna "Audicija" ponovo odigrana u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Publika preplavila Skenderiju: Kultna "Audicija" ponovo odigrana u Sarajevu
Novo izdanje kultne predstave "Audicija", koja je decenijama nasmijavala brojne gledaoce, odigrano je večeras pred prepunom dvoranom "Mirza Delibašić" u Sarajevu.

Brojni građani Sarajeva, ali i drugih gradova BiH, preplavili su večeras plato Skenderije i dvoranu "Mirza Delibašić", kako bi po prvi put gledali najnovije izdanje studentskog projekta koji je prerastao u kultnu predstavu.

Zbog velikog broja posjetilaca predstava je i kasnila pola sata, a nakon što su u 20.30 sati na pozornicu izašli poznati likovi gledaoci su zaboravili svako kašnjenje i s uživanjem gledali sarajevsku "Audiciju".

Podsjetimo se, kultna "Audicija" nastala je prije 33 godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a nakon toga osvojila je srca brojnih gledalaca širom bivše države. Simbolično, kao i prije tri decenije, večeras je iz Sarajeva krenula nova turneja kultne predstave, tokom koje će gledaoci imati priliku da uživaju u izvedbama popularnih Majka Kjajevića, Bogoljuba Šaulića, Mustafe Sudžuke i drugih.

Predstava u kojoj igraju Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Željko Ninčić, Saša Petrović, Admir Glamočak i Jasmin Geljo bit će prikazivana još dvije noći u Sarajevu, zbog velikog interesovanja publike, nakon čega će se glumci uputiti i u druge bh. gradove kako bi građanima prikazali novu verziju predstave koja je izmamljivala osmijehe decenijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije