Izložba Harisa Jusovića - "Witty Graffity" nudi kvalitetan humor

L. K.
Izložba Harisa Jusovića - "Witty Graffity" nudi kvalitetan humor
U Art kinu Kriterion 26. aprila 2018. godine će biti otvorena izložba postera i Instagram dosjetki Harisa Jusovića pod nazivom “Witty Graffity”.

Po zanimanju grafički dizajner, Haris je kroz svoj Instagram profil za mnoge postao oplemenjivač svakodnevnice i baza inspiracije. Harisova prva izložba će biti jedinstvena prilika za njegovih 4.000 Instagram pratitelja da upoznaju autora i vide radove van virtualnog konteksta.

WITTY_GRAFFITI_FB_EVENT_COVER!.png - undefined

Grafički dizajner Haris Jusović je za Radiosarajevo.ba rekao  da ideja za ovaj "projekt" traje već nekoliko godina. 

"Ideja za ovim, dosta objektivno personaliziranim načinom razmišljanja i komunikacije dolazi iz želje da svoj lični afinitet prema humoru i literarnu pozadinu, koja mi je pružila sve slobode svijeta,  pretočim u komunikaciju koja nasmijava i ispunjava", navodi Haris. 

"Istina, veoma je hrabro govoriti o samostalnoj izložbi, ali sam se usudio da je održim, jer sam stekao utisak da imam dosta toga pokazati, a što se ne odnosi na moju dizajnersku retrospektivu, već na jedan održiv kreativni koncept, u kojem dominiraju posteri", govori Jusović.
 
Kada smo pitali Harisa Jusovića koji mu je njegov najdraži poster, rekao je da mu je teško izabrati konkretne favorite, jer su emotivne oscilacije prema svakom radu veoma izražene: "Moj omiljeni poster iz 10 godina profesionalne karijere, ne dolazi iz ovog vizualnog miljea, već je to kreativno rješenje za 51. MESS Festival, koji sam uradio prije otprilike sedam godina."
 
Kvalitetan humor i smijeh do suza danas su na cijeni, zato pružite sebi i onima koje volite priliku da se zajedno nasmijete ponekad sumornoj, ponekad surovoj svakodnevnici, poručuje Haris.
 
carape.jpg - undefined

Instagram - Haris Jusović

Bitno je napomenuti da Art Kino Kriterion pokreće platformu afirmacije mladih u umjetnosti kroz organizaciju različitih sadržaja iz sfere filmskih, likovnih, scenskih, muzičkih umjetnosti, te multimedije i novih medija.
 
Izložba počinje u četvrtak u 19:00 sati i trajat će do nedelje 29. aprila. Prodajnog je karaktera, što znači da se prikazani radovi mogu rezervisati i poručiti u više primjeraka.

“Izložba “Witty Graffity” je Harisova prva samostalna izložba i u Kriterionu smo zaista sretni da se održava upravo kod nas. Želimo da prostor koji se nalazi u centru grada, na veoma prometnoj lokaciji bude sjecište dobrih ideja i kreativnosti", dodaju organizatori iz Art kina Kriterion.

Make_Dollars.jpg - undefined

Instagram -  Haris Jusović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije