Proslavite Mozartov rođendan uz koncert muzičkih talenata

Radiosarajevo.ba
Proslavite Mozartov rođendan uz koncert muzičkih talenata
Mali Mozart / Koncert povodom Mozartovog rođendana
Povodom 262. godišnjicu rođenja Wolfganga Amadeusa Mozarta, u Sarajevu će se održati prigodan koncert.

U subotu 27. januara 2018. u Domu OS BiH s početkom u 19 sati održat će se peti Festive Gala Academy Concert u organizaciji muzičke škole Mali Mozart Sarajevo. 

"Veoma smo sretni da na Mozartov rođendan organiziramo sada već tradicionalni Festive Gala Academy Concert , kako bismo se prisjetili genijalnosti kompozitorove ličnosti i djela. Te noći će se izvoditi neka od najpoznatijih Mozartovih djela. U središtu pažnje će biti talentirana djeca, studenti i mladi umjetnici iz cijele Bosne i Hercegovine", izjavio je Rusmir Piknjač, umjetnički direktor škole. 

Mali Mozart je fokusiran na njegu i razvoj muzičke kulture, scenske umjetnosti i predstavljanje umjetnosti kao sveobuhvatnog kreativnog instrumenta djelovanja s ciljem obogaćenja razvoja muzičke kulture i edukacije. Škola ima uspješne  rezultate umjetničkog rada s mladima. U  instituciji djeca imaju priliku učiti svirati razne instrumente, ples i pjevanje, družiti se s vršnjacima, redovno nastupati na internim i javnim koncertima. 

Kako je bilo na prošlogodišnjem događaju, pogledajte na ovom linku.

 

 

Generalni pokrovitelj ovog projekta je Ambasada Austrije, Sarajevo  a generalni sponzor je Sparkasse Bank.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije