Proslava Mozartovog rođendana uz koncert muzičkih talenata

Radiosarajevo.ba
Proslava Mozartovog rođendana uz koncert muzičkih talenata
Mali Mozart / Koncert povodom Mozartovog rođendana

"Festive Gala Academy Concert“ W.A.Mozart  organizuje se već šesti put u znak 263. godišnjice rođenja genijalnog Wolfganga Amadeusa Mozarta. Koncert će se održati u ponedjeljak 28. januara 2019. u Domu OS BiH sa početkom u 19h.

"U središtu pažnje su talentovana djeca, studenti i mladi umjetnici sa 90 min. fantasičnog programa koji dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine a izvoditi će se neka od najpoznatijih Mozartovih djela.  ''Mali Mozart'' Sarajevo, je fokusiran na njegu i razvoj muzičke kulture, scenske umjetnosti i predstavljanje umjetnosti kao sveobuhvatnog kreativnog instru-menta djelovanja s ciljem obogačivanja razvoja muzičke kulture i edukacije", navodi se u saopćenju.

''Mali Mozart'' iza sebe ima uspješne procese i rezultate umjetničkog rada sa mladima. Partneri su renomirane kulturno obrazovne institucije u BiH i šire ka što su: Mozarteum University Salzburg, Muzička akademija Sarajevo, Sara-jeveska filharmonija, ARGEkultur Salzburg, Theater im Bahnhof Graz Austria, Aria Music School Sydney, NBO orkestar, Orkestar mladih BiH, Srednja muzička škola Sarajevo, Osnovne muzičke škole u Kantonu Sarajevo itd.

Prijatelji ovog projekta su Austrijska ambasada Sarajevo i Narodno pozorište Sarajevo, generalni pokrovitelj je Sparkasse Bank.

Pogeledajte kako je bilo na 4. ''Festive Gala Academy Concert'' W.A.Mozart 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije