Promocija knjige "Pamfleti, manifesti i pokoja anegdota" Seada Sekovića

Radiosarajevo.ba
Promocija knjige "Pamfleti, manifesti i pokoja anegdota" Seada Sekovića
Foto: Vanja Čerimagić / Promocija knjige "Pamfleti, manifesti i pokoja anegdota" Seada Sekovića
Izdavačka kuća Buybook sa zadovoljstvom vas poziva na posljednju promociju u okviru programa Decembar u Buybooku na kojoj ćemo predstaviti knjigu „Pamfleti, manifesti i pokoja anegdota“ autora Seada Sekovića.

Knjigu objavljenu pred ovogodišnji Bookstan u Buybookovoj biblioteci Savremena bh. književnost bit će promovirana u ponedjeljak 24. decembra u 19:30 sati u knjižari Buybook (Radićeva 4).

S autorom će razgovarati Kristina Ljevak.

Promocija knjige Foto: Vanja Čerimagić / Promocija knjige "Pamfleti, manifesti i pokoja anegdota" Seada Sekovića

U pačvorku satkanom od vlastitih sjećanja i fragmenata svakodnevice koju determinišu neke od ključnih tačaka iz kolektivnog iskustva, Sead Seković ispisao je jedan pomalo zaboravljeni svijet i kroz formu kratkih priča poveo nas na specifično putovanje koje dotiče najtanje niti i naše intimne geografije. Njegovo pisanje nije patetični žal za vremenom koje je prošlo. Ono obiluje humorom i ironijom te nas podsjeća na vrijeme koje smo zajedno gradili i na koje je danas ostalo samo sjećanje kao naše jedino utočište. Važno je spomenuti kako Pamflete, manifesti i pokoju anegdotu prate fotografije Milomira Kovačevića Strašnog koje nas uz tekst vraćaju u vrijeme za koje ponekad pomislimo kao da nije bilo stvarno.

Knjiga Pamfleti, manifesti i pokoja anegdota u večeri promocije moći će se kupiti po promotivnoj cijeni a dostupna je u Buybookovim prodajnim mrežama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te na Buybookovom online shopu www.buybook.ba.

"Podsjećamo vas da je 26. decembra 2018. godine završni Buybookov događaj u okviru decembarskog programa, riječ je o Noći knjige, odnosno Buybookovom rođendanu, kada će sva naša izdanja biti dostupna po sniženoj cijeni od 30 do 90 posto dok će popust na sva ostala izdanja biti od 20 do 70 posto. Sarajevska knjižara će biti otvorena od 9 pa do ponoći a u 20 sati organizujemo proslavu na koju ste svi dobrodošli/e uz druženje sa Buybookovim autorima/cama te saradnicima/ama", ističu organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije