Promocija knjige Ilije Trojanowa: Sakupljač svjetova

Radiosarajevo.ba
Promocija knjige Ilije Trojanowa: Sakupljač svjetova
Izdavačka kuća Buybook s posebnim zadovoljstvom najavljuje promociju romana Sakupljač svjetova Ilije Trojanowa u petak, 21. aprila u 19 sati i 30 minuta.

Treća promocija u toku dana “Proljeće u Buybooku“ bit će upriličena u Noći knjige kada će vrata Buybookove knjižare biti otvorena sve do ponoći. Ovog izuzetnog njemačkog pisaca bugarskog porijekla, bosanskohercegovačkoj publici predstavit će jedan od najboljih savremenih bh. autora, profesor Dževad Karahasan. Uz Trojanova i Karahasana na promociji će govoriti i Kristina Ljevak.

Ilija Trojanow, pisac s veoma zanimljivom biografijom, stekao je svjetsku slavu višestruko nagrađivanim romanom “Sakupljač svjetova”, koji je preveden na više od dvadeset svjetskih jezika, te sad konačno dočekao i svoje bh. izdanje.

“Sakupljač svjetova“ je roman inspirisan životom i djelom Richarda Francisa Burtona, britanskog istraživača, pustolova, oficira, diplomate, špijuna, putopisca i prevoditelja. U romanu su opisane tri velike avanture ovog britanskog časnika: putovanje Indijom završeno izvještajem o britanskim vojnicima koji su u bordelima posjećivali dječake; putovanje na hadž u Mekku, u vremenu kad je Evropljanima bio zabranjen pristup tom svetom mjestu; i istraživanje velikih afričkih jezera s Johnom Hanningom Spekeom u potrazi za izvorom Nila. Priču o putovanju Indijom Burtonov sluga diktira pisaru; u Arabiji kadija, guverner i šerif istražuju Burtonov hadž, dok u Istočnoj Africi njegovu ekspediciju prepričava glavni vodič... Sir Richard Francis Burton govorio je dvadeset devet jezika, i preveo Kama sutru i 1001 noć na engleski.

Nakon promocije autor će potpisivati knjige i družiti se s gostima, učesnicima i posjetiocima Noći knjige i “Proljeća u Buybooku“.

Knjiga je dostupna po cijeni od 22 KM u Buybookovim knjižarama i knjižarskoj mreži širom BiH, kao i putem Buybookovog web shopa www.buybook.ba. Na promociji i u danima trajanja “Proljeća u Buybooku“, knjiga je dostupna po promotivnoj cijeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije