Produžen rok za prijave za projekat "Hoćeš kod mene?"

Radiosarajevo.ba
Produžen rok za prijave za projekat "Hoćeš kod mene?"
Volite film? A strip? Imate između 17 i 24 godine i živite u Doboju, Čapljini, Jajcu ili Kiseljaku?

Imate još samo dva dana da se prijavite na Hoćeš kod mene?, umjetnički laboratorij filma i stripa koji organizuje Pravo Ljudski Film Festival u sklopu svog programa Zumiraj prava za mlade.

Čekamo 20 mladih kreativaca spremnih da se upuste u jednogodišnju avanturu koja će ih uvesti u svijet filma i stripa, upoznati sa filmskim i strip umjetnicima, omogućiti im da razmijene znanja, iskustva i simpatije u polju filma i stripa i zajedno stječu životna iskustva, gradeći istovremenu jedinstvenu platformu za kreativno izražavanje.

Prethodno iskustvo nije neophodno!

Projekat obuhvata petodnevne radionice filma i stripa koje će se održati u jednom od projektnih gradova iz kojih učesnici dolaze, kao i u jednom od ostalih spomenutih gradova.

Učesnici će pritom biti smješteni kod svojih vršnjaka, odnosno učesnika iz grada u kojem se održava radionica, a zauzvrat će u svom domu i gradu ugostiti drugog
učesnika.

Sve troškove učešća (smještaj u Sarajevu, putovanje i hrana) snose organizatori.  Porodice u kojima učesnici/ce budu smješteni će dobiti novčanu naknadu za troškove.  Prva zajednička aktivnost će biti učešće na Zumiraj prava festivalu za mlade u okviru 12. Pravo Ljudski Film Festivala u Sarajevu u periodu od 10. do 13. novembra 2017. godine.

Prijaviti se možete ako:

- Imate između 17 i 24 godine i živite u Doboju, Čapljini, Jajcu ili Kiseljaku;
- Želite učiti i dobiti praktične vještine o filmu i stripu;
- Želite putovati u jedan od projektnih gradova i ugostiti jednog/u vršnjaka/vršnjakinju u svom domu na pet dana tokom proljeća 2018. godine.

Prijavljujete se putem sljedećeg formulara, a potrebno je da pošaljete i:

- svoj crtež, ukoliko crtate;
- svoju omiljenu sliku (fotografiju koju ste napravili, sliku tvog omiljenog slikara/icu, ili vizuelni rad nekoga koga znate ili ne znate, itd.). Opišite šta vidite na slici koju ste nam poslali, ali također i ono što ne vidite. Ispričajte priču koju vam vaša omiljena slika govori. 

Prijave šaljete na adresu apliciram@pravoljudski.org.

Produženi rok za prijavu je 22. oktobar 2017. godine. Hoćeš kod mene? se organizira uz podršku Američke ambasade u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije