Oslobodite se stresa uz novu bojanku za odrasle 'Čarobna zemlja'

Radiosarajevo.ba
Oslobodite se stresa uz novu bojanku za odrasle 'Čarobna zemlja'
Radiosarajevo.ba / “Čarobna zemlja”
Nova bojanka za odrasle, peta u nizu, “Čarobna zemlja”, autorice Narcise Turković, predstavljena je danas u sarajevskoj Vijećnici.

Riječ je o petoj u nizu bojanki za odrasle ove bosanskohercegovačke autorice, koja sadrži 30 njenih radova u stalnoj postavci, crpeći inspiraciju iz čežnje za domovinom i želje za njenom promocijom.

Kreativna bojanka Čarobna zemlja sadrži nešto složenije forme i crteže, s mnogo više detalja, koji donose nezaboravne trenutke radosti i opuštanja, svjedočeći o ljepotama bh. dvoraca, samostana, džamija, mostova i drugih kulturnih, historijskih i prirodnih bogatstava.

Dosadašnja četiri izdanja bojanki za odrasle, izazvale su veliki interes u regiji, a najnovije izdanje jamči još jednu zanimljivu antistres bojanku za odrasle, pozivajući na buđenje djeteta u sebi i bijeg u vlastite potisnute maštarije, daleko od svakodnevnih obaveza, saobraćajnih gužvi, trke s vremenom...

"Samo su dvije stvari na koje možete misliti tokom bojenja: koju boju odabrati i kako ostati u okviru iscrtanih linija, jer sigurno ne želite da vam neko kaže da vam bojanka izgleda kao da ju je bojilo vaše petogodišnje dijete. Kao punoljetna osoba potpuno ste odgovorni za pokrete vaše ruke ali ako i pogriješite pa vam bojica pobjegne u susjedno polje bit će to znak da se pomalo opuštate i oslobađate stresa kojeg su vam prenijele radne kolege, supružnik ili nezadovoljna prodavačica", navodi se u saopćenju tima projekta Bojanka za odrasle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije