Historijski muzej BiH: Prikaz revolucije i priča o velikoj epopeji

Radiosarajevo.ba
Historijski muzej BiH: Prikaz revolucije i priča o velikoj epopeji
Prije 50 godina Muzej revolucije Bosne i Hercegovine pozvao je građane BiH na svečano otvorenje izložbe u novoj, namjenski napravljenoj zgradi.

Priprema izložbe koja je najavljivana kao "prikaz revolucije" i "priča o velikoj epopeji" dočekana je sa velikim nestrpljenjem i oduševljenjem.

Danas, pedeset godina nakon velikog otvorenja, Muzej ulazi u novu fazu djelovanja, suočen je sa potpuno drugačijim izazovima i problemima.

Novembar, mjesec u kojem je osnovan i otvoren Muzej, bit će obilježen posebnim programskim sadržajima posvećenim kulturno-historijskom naslijeđu, unaprijeđivanju muzejske prakse i jačanju svijesti o važnosti muzeja u bosanskohercegovačkom društvu – novembar je „Mjesec muzeja“.

Programske aktivnosti Historijskog muzeja BiH u novembru su usmjerene prema problematiziranju i aktualiziranju potencijalnih rješenja koja se odnose na muzejsku zgradu, muzejske aktivnosti i kolekcije.

O ovim pitanjima će se govoriti kroz izložbe, promocije studentskih projekata u Historijskom muzeju BiH, diskusije i radionice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije