Premijerno prikazan animirani hit "Coco i velika tajna"

Radiosarajevo.ba
Premijerno prikazan animirani hit "Coco i velika tajna"
U sarajevskom kinu Meeting Point u nedjelju je održana premijera filma "Coco i velika tajna", novog fantastičnog ostvarenja iz radionice Disney Pixar studija.

Od autora animiranih hitova Priča o igračkama i Potraga za Nemom, stiže i ovaj ovaj film u čijem
je središtu 12-godišnji Miguel, nadareni i samouki muzičar čiji je najveći san slijediti put svog idola, Ernesta de la Cruza, najpoznatijeg muzičara u povijesti Meksika.

No, zbog tajnovitog tragičnog događaja koji ih je obilježio, Miguelova obitelj već generacijama svojim članovima zabranjuje muziku. Tako se Miguel nađe rastrgan između želje i strašću za muzikom i ljubavi prema svojoj porodic. 

Slijedom neočekivanih događaja, Miguel se odjednom zatekne u fantastičnoj, šarenoj Zemlji mrtvih, gdje usput upoznaje šarmantnog prevaranta, kostura Hectora, s kojim kreće na veličanstveno putovanje razotkrivanja prave priče o historiji svoje porodice.

Coco i velika tajna, na netom održanim filmskim nagradama Hollywood Film Awards, osvojio je nagradu za najbolji animirani film. Osim uživanja u ovoj magičnoj filmskoj avanturi, brojni mališani mogli su se zabaviti uz face-painting i uživati u slatkim Lino proizvodima.

U distribuciji 2iFilm, Coco i velika tajna stiže 23. novembra u kina širom Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije