Premijera drame "Nigdje nikog nemam" 11. januara 2019. godine

Radiosarajevo.ba
Premijera drame "Nigdje nikog nemam" 11. januara 2019. godine
Foto: SARTR / Kompozitori Basheskia & Edward EQ
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) u toku su probe i pripreme za novu predstavu 'Nigdje nikog nemam' po tekstu Edwarda Bonda, a u režiji Albana Ukaja, saopćeno je iz SARTR-a.

Predstava nastaje kao rezultat još jedne koprodukcije udruženja Kontakt i Sarajevskog ratnog teatra.

Premijera će biti održana 11 .januara 2019. godine, sa repriznim izvođenjima 12., 14. i 15. januara.

U predstavi učestvuju glumica Snežana Bogićević, glumci Jasenko Pašić i Alban Ukaj, te muzički dvojac Basheskia & Edward EQ.

Radnja drame "Nigdje nikog nemam" postavljena je u postapokaliptično društvo gdje su emocije, sjećanja i empatija zabranjene.

Autorski tim fokus predstave usmjerava na negiranje genocida, kolektivnu krivicu, veličanje ratnih zločinaca i odbijanje suočavanja sa prošlošću. 

Autorski tim, pored reditelja i glumaca čine dramaturginja Bojana Vidosavljević, kompozitori Basheskia & Edward EQ, scenografkinja Mirna Ler i kostimografkinja Lena Samardžić.

Projekat su podržali, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, forum ZFD, Festival MESS i Europlakat, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije