Predstava "Velika zvjerka" oduševila sarajevsku publiku

Radiosarajevo.ba
Predstava "Velika zvjerka" oduševila sarajevsku publiku
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Smijeh je lijek - Velika zvjerka

Nakon nastupa Tarika Filipovića na festivalu komedije "Smijeh je lijek", koji je svojom monodramom Ćiro oduševio publiku, velikog Zijaha Sokolovića koji je sinoć nastupio i još jednom pokazao zbog čega je toliko godina na sceni, te predstave "Bosanski lonac",  Sarajlije su i večeras imali priliku uživati u još jednoj sjajnoj predstavi.

”Velika Zvjerka” Rogera Rueffa govori o tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi koji dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke. Što je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha…? “Velika Zvjerka” pokušava naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom potpuno izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Osim toga, “Velika Zvjerka” dotiče gotovo sva područja čovjekovog života, pružajući nam kompleksnu sliku stvarnosti u kojoj su isprepletene brojne silnice koje ga tvore i utječu na čovjekov vrijednosni sustav, a time i na njegov karakter. Uz obilje iskričavog i originalnog humora koji je postao njezin zaštitni znak, “Velika Zvjerka” nudi duboke spoznaje o čovjeku, njegovoj egzistenciji i njegovoj biti. Režiju potpisuje Slavica Knežević.

U predstavi su igrali Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić.

Podsjećamo, od 1. do 6. aprila ove godine Centar kulture i mladih organizira dane komedije pod nazivom „Smijeh je lijek“. Festival su pomogli Ministarstvo kulture i sportaKantona Sarajevo i Općina Stari Grad.

Ovi 23. susreti će okupiti na jednom mjestu komedije iz BiH i regiona, a cilj je podariti našim sugrađanima smijeh koji je tako potreban u svakodnevnici. Smijeh je taj koji ne treba da bude samo odraz raspoloženja nego visoko učinkovit lijek i sredstvo za ostvarenje vlastite sreće i uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije