Predstava "Nigdje nikog nemam" ponovo pred sarajevskom publikom

Radiosarajevo.ba
Predstava "Nigdje nikog nemam" ponovo pred sarajevskom publikom
Foto: Velija Hasanbegović / Predstava redatelja Albana Ukaja „Nigdje nikog nemam“
Predstava redatelja Albana Ukaja „Nigdje nikog nemam“ po tekstu Edwarda Bonda, ponovo će biti izvedena pred sarajevskom publikom 4., 5. i 6 februara u 20 sati na sceni Sarajevskog Ratnog Teatra.

Nastala u koprodukciji udruženja Kontakt i Srajevskog Ratnog Teatra, predstava koja nas vodi blisku budućnost u kojoj su emocije, sjećanja i empatija zabranjeni, izazvala je veliko interesovanje publike. 

O radu na predstavi redatelj Ukaj je rekao: „Iako se Bond više bavi posljedicama društva u surovom kapitalističkom sistemu, mi smo se više fokusirali na negiranje zločina, kolektivnu krivicu, genocid, i suočavanje s prošlošću jer Bond to također nudi. Zahtjevno je šutjeti i ne raditi ništa na tu temu. To umara i duh i um. Mi tome pristupamo racionalno, propitujemo sebe“.
U predstavi igraju Snežana Bogićević, Jasenko Pašić, Alban Ukaj i učestvuju muzički dvojac Basheskia & Edward EQ. 

Ulaznice za predstavu moguće je rezervisati na pozivom na broj telefona 033/664-070 svaki radni dan od 10-15 sati, putem Facebook stranice SARTRA ili putem emaila sartr.info@gmail.com 

Kupovina ulaznica je na dan izvedbe predstave od 18 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije