Spomen-park Vraca / Predstava "Ay, Carmela" održat će se u novom terminu

14. 05. 2019. u 11:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Predstava "Ay, Carmela“, čija je izvedba bila najavljena za 15. maj na Spomen-parku Vraca, zbog loših vremenskih prilika, bit će odigrana u srijedu, 22. maja u 21 sat na istoj lokaciji, saopćeno je iz Grada Sarajeva i Sarajevskog ratnog teatra SARTR. 

Vrace oživljavaju: Kultna predstava "Ay, Carmela" na čarobnom prostoru 

Već rezervisane odnosno preuzete karte na blagajni Sarajevskog ratnog teatra – SARTR-a, važit će za novi termin izvedbe te kultne predstave. 

Podsjetimo, izvedbom kultne predstave Sarajevskog ratnog teatra "Ay, Carmela" oživjet će živopisna tvrđava na spomen-parku Vraca.

Ideju o pokušaju oživljavanja spomen-parka dao je zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Milan Trivić koji je želio da predstava koja je utkana u identitet grada bude simbolično izvedena povodom Dana pobjede nad fašizmom.

"Predstava će biti posvećena žrtvama čija su imena ispisana na spomen-obilježju Vrace", rekao je Trivić na današnjoj konferenciji za medije.
 
Predstava Jose Sinisterrae reditelja Roberta Raponje u kojoj igraju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić bit će izvedena u srijedu, 15. maja u 21 sat. Pomjeranje predstave izvršeno je zbog vremenskih neprilika.

NEMA KOMENTARA