Predavanja, izložbe i radionice: Drugi Pop-Up! Sarajevo u znaku animacije

Radiosarajevo.ba
Predavanja, izložbe i radionice: Drugi Pop-Up! Sarajevo u znaku animacije
U Sarajevu, od 27. do 29. oktobra, drugu godinAu zaredom održava se regionalni festival dizajna i umjetnosti pod nazivom Pop-Up! Sarajevo.

Ovaj festival samostalno organiziraju studenti grafičkog dizajna Akademije likovnih umjetnosti, i ove godine su pripremili bogat sadržaj.

Tema ovogodišnjeg Pop-Up! –a  je animacija, i u Sarajevo stižu animatori, ilustratori i kreativci iz cijele regije. Festival se odvija kroz predavanja, radionice i izložbe.

Ovogodišnji gosti su: Emir i Edin Durmišević, animatori i character dizajneri (BiH), Stiv Cinik, karikaturista (HR), Vanja Vikalo a.k.a. LINNCH, animator i vizuelni umjetnik (SRB), Toni Huml, animator i videoproducent (BiH) Mireldy - Imelda Ramović, grafička dizajnerica (HR), Danilo Dabić a.k.a. Zvoganj, animator i ilustrator (SRB)

Svi gosti će održati jednosatno predavanje u Art kinu Kriterion, gdje će govoriti o svom radu i karijeri, dok će Emir i Edin Durmišević i Toni Huml održati i radionice 2D i 3D animacije sa studentima u prostorijama Akademije.

Večernji sati rezervirani su za izložbe, i posebno dešavanje - Pecha Kucha Night na kojem će se predstaviti lokalni umjetnici kroz kratke prezentacije, nakon kojih slijedi party u Kriterionu.

Puni program i sve detalje festivala možete naći na Facebook stranici.

pop_up_program.jpg - Predavanja, izložbe i radionice: Drugi Pop-Up! Sarajevo posvećen animaciji

Otvaranje festivala je 27. oktobar (četvrtak), u 20.00 sati u Galeriji ALU, te festival započinje izložbom pod nazivom Third Eye Crying autora Vanje Vikala.

Ulaz na sva predavanja i izložbe je besplatan!

pop_up_plakat1.jpg - Predavanja, izložbe i radionice: Drugi Pop-Up! Sarajevo posvećen animaciji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije