Pravo ljudski vas poziva: Škola dokumentarnog filma 'Ko je vidio video!?'

Radiosarajevo.ba
Pravo ljudski vas poziva: Škola dokumentarnog filma 'Ko je vidio video!?'
Ovo je poziv za sve mlade ljude starosne dobi od 17 do 23 godina

Udruženje građana Pravo Ljudski u suradnji sa Nacionalnom fondacijom za demokratiju (NED) iz Washigtona, SAD, i lokalnim partnerskim organizacijama, poziva  vas da se prijavite za učešće u 5. školi dokumentarnog filma "Ko je vidio video?!"

Konkurs je otvoren do 3. maja, 2017. godine.

Nakon procesa selekcije, devet mladih osoba sa izraženim interesom za kreativni dokumentarni film, u sklopu Pravo Ljudski škole dokumentarnog filma proći će kroz raznolik i neformalan obrazovni program.

"Tražimo mlade osobe sa stavom i strašću prema dokumentarnim pričama i idejama, a koje/i dolaze iz sredina i konteksta koji imaju ograničen pristup neformalnom filmskom obrazovanju", poručuju iz festivala Pravo ljudski. 

Kriteriji:
- Vi ste u dobi između 17 i 23 godina;
- Živite u Bosni i Hercegovini;
- Možete komunicirati na engleskom jeziku;
- KVV#5 je otvorena za svakoga, međutim posebno smo u potrazi za učesnicima/cama koje/i ne pohađaju visoko-školske ustanove, te dolaze iz manjih gradova i ruralnih sredina;

Ko je vidio Video?! je raznolik i neformalan obrazovni program sačinjen od nekoliko segmenta koji uključuju kreativno promišljanje i kreativan pristup stvaranju, istraživanju i razvoju dokumentarnog filma, režiju, kameru i zvuk, montažu i post-produkciju.

Škola Ko je vidio Video?! trajat će od 11. do 20. maja 2017. Učešće podrazumijeva obavezno prisustvo na svim radionicama i predavanjima. 

Sve troškove učešća (putovanje, hrana i smještaj u Sarajevu) snose organizatori.

Za više informacija o Pravo Ljudski aktivnostima i festivalu, molimo posjetite našu web stranicu: www.pravoljudski.org.

"Prijaviti se možete tako što ćete poslati svoje ime i prezime, adresu i datum rođenja. Pošaljite svoju omiljenu sliku (fotografiju koju si ti napravio/la, sliku tvog omiljenog slikara/icu, ili vizuelni rad nekoga koga znaš ili ne znaš, itd.). Opišete nam šta vidite na slici koju ste nam poslali, ali također i ono što ne vidite. Ispričajte nam priču koju vam vaša omiljena slika govori", pojasnili su organizatori.

Prijavite se do 3. maja 2017. godine na e-mail adresu: apliciram@pravoljudski.org

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije