Poziv djeci Sarajeva da učestvuju na konkursu u crtanju u Južnoj Koreji

Radiosarajevo.ba
Poziv djeci Sarajeva da učestvuju na konkursu u crtanju u Južnoj Koreji
Promo / Poziv djeci Sarajeva

Grad Sarajevo i Sarajevo Film Festival u okviru projekta Sarajevo grad filma UNESCO-a pozivaju djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu 15. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja.

Ovaj konkurs je dio međunarodne saradnje kreativnih gradova filma UNESCO-a, koji čine mrežu od 18 gradova filma iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo.

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu od 5 do 12 godina starosti da na konkurs prijave crtež na temu “Biiip! Biiip! Spasimo Zemlju!”.

Pobjednički crteži iz svih kreativnih gradova filma UNESCO-a, među kojima i Sarajeva, bit će izloženi na 15. Međunarodnom filmskom festivalu djece i mladih u Busanu, Južna Koreja, koji će se održati od 7. do 13. jula 2020. godine.

Crtež koji Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu proglasi najboljim iz svih gradova filma UNESCO-a koristit će se za dizajn postera ovogodišnjeg Festivala u Busanu kao i za promotivne materijale Festivala, uz prethodno ustupljena autorska prava pobjednika/ce. Pobjednik/ca će u pratnji roditelja i/li nastavnika otputovati na Festival u Busan, uz osigurane troškove puta i smještaja.

Naši domovi, naša planeta Zemlja, gori! Greta Thunberg iz Švedske pokrenula je lavinu štrajkova tinejdžera u cijelom svijetu za spas planete. Šta možemo učiniti da smanjimo temperaturu Zemlje? Naučnici kažu da je sve toplije ne samo polarnim medvjedima, nego i našim domovima i Zemlji. Svoju ideju za spas planete pokaži crtežom na temu Biiip! Biiip! Spasimo Zemlju!.

Pokaži svoju maštu i kreativnost kroz crtež, pridruži se mladima iz gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta i zabavi se crtajući!

Kako se prijaviti na konkurs?

• Tema:

Tema crteža je “Biiip! Biiip! Spasimo Zemlju!”.

• Uzrast:

Djeca od 5 do 12 godina starosti iz Kantona Sarajevo.

• Tehnike i stil crteža:

Slobodan izbor: vodene bojice, mozaik, kolaž, tempere, skica itd.

• Format crteža:

Na papiru za crtanje veličine 35 x 25 cm.

• Trajanje konkursa:

Konkurs je otvoren do 14. februara 2020. godine.

Crtež sa kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona, e-mail) potrebno je dostaviti ili poslati na adresu:

Obala Art Centar / Sarajevo Film Festival
Zelenih beretki 12
71 000 Sarajevo, BiH
Za sve dodatne informacije: info@sarajevocityoffilm.ba ili broj 061/ 838-344.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije