'Potraga za Dorom' oduševila gledaoce

Radiosarajevo.ba
'Potraga za Dorom' oduševila gledaoce
U prepunoj sali sarajevskog kina Meeting Point održana je bh. pretpremijera animiranog filma “Potraga za Dorom”.

U pitanju je dugoočekivani nastavak nezaboravne filmske avanture “Potraga za Nemom” koji je izazvao veliko oduševljenje među gledaocima širom svijeta, a da je tako bilo i kod nas dokazuje činjenica da su organizatori jučerašnje projekcije morali obezbijediti dodatna mjesta za sjedenje u kino dvorani Meeting Point.

Također, svi prisutni su tokom projekcije imali priliku probati Šumi bombone koje je partner filma  specijalno obezbijedio za pretpremijeru.

Za bh. građane koji ne žele propustiti ovu fantastičnu filmsku avanturu obezbijeđene su projekcije u slijedećim gradovima i terminima:

Sarajevo, Multiplex Cinema city – 16.6.
Sarajevo, kino Novi Grad – 25.6.
Banja Luka, Multiplex  Palas – 16.6.
Tuzla, kino Kaleidoskop – 16.6.
Zenica, kino Ekran – 16.6.
Mostar, Cinestar – 16.6.
Bihać, Cinestar – 16.6.
Busovača, HKD Napredak – 17.6.
Prijedor, kino Kozara -7.7.
 
Disney i Pixar u animiranom filmu 'Potraga za Dorom' vraćaju na velike ekrane obožavanu i zaboravljivu plavu tang ribicu Doru, koja sretno živi unutar podvodnog grebena s Nemom i Merlinom. Kada se Dora odjednom sjeti da je negdje traži njena obitelj, ovaj trio kreće u životnu avanturu preko oceana sve do prestižnog rehabilitacijskog centra i akvarija, kalifornijskog Insituta za svijet podmorja. Kako bi pronašla svoju mamu i tatu, Dora zatraži pomoć od troje najintrigantnijih stanovnika Instituta za svijet podmorja: Boška, svadljive hobotnice koja često bježi zaposlenicima Instituta, bijelog kita Ljudevita koji je uvjeren da su njegove eholokacijske sposobnosti van funkcije i kratkovidnog bijelog kita Nade.

Spretno navigirajući kompleksnim sistemom Instituta, Dora zajedno sa svojim prijateljima otkriva obiteljske i prijateljske čari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije