Posljednji Tuborgov hit: Frenkie objavio prvi cover

Radiosarajevo.ba
Posljednji Tuborgov hit: Frenkie objavio prvi cover
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Frenkie

Bh. reper Frenkie danas je objavio novi cover za pjesmu “Simphony”, koju je u orginalnom izdanju 2017. godine izdao britanski elektronski pop-bend Clean bandit u saradnji sa švedskom pjevačicom Zarom Larsson.

Ova obrada dio je globalne kampanje Tuborg Open, koja putem muzike ohrabruje ljude da budu otvoreni za više i pomjeraju granice onoga što znaju i vole.

Posljednji Tuborgov hit, nastao u kolaboraciji Frenkija i britanskog elektronskog pop benda Clean bandit, koji je dostupan na Youtube kanali FMJAM-a, a zvanična promocija održana je danas u parku Hastahana u Sarajevu.

“Ovo je za mene bilo jedno novo iskustvo, nikada u životu nisam radio cover. U početku je bilo teško jer smo se morali držati smjernica, ali kada smo počeli da radimo na muzici i tekstu sve je išlo lakše. Sve u sve ovo je jedno lijepo iskustvo. Jedva čekam i da vidim prve komentare publike, jer kako sam i istaknuo ovo je nešto novo za mene”, kazao je Frenkie.

Frenkie je obradio pjesmu dodavši joj svoj prepoznatljivi energični rep stil.

“Simphony” je samo jedna u nizu pjesama iz Tuborgove Open kampanje čiji je cilj inspirisati zaljubljenike u muziku da svoje čula otvore za nova iskustva miksajući muzičke ukuse i ohrabrujući ih da svoje misli usmjere ka novim i drugačijim iskustvima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije