Pogledajte kako je bilo na "zabranjenoj predstavi" u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je bilo na "zabranjenoj predstavi" u Sarajevu
Uprkos zabranama i tenzijama koje su je danas obilježile, predstava "Naše nasilje i vaše nasilje" reditelja Olivera Frljića izvedena je večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo, u okviru Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Predstava je održana pod jakim mjerama sigurnosti,u prisustvu osiguranja i policije koja je bila prisutna i na pozorišnom trgu.

Iako je javno igranje predstave Naše nasilje i vaše nasilje u okviru MESS-a danas otkazano, građani koji su ranije kupili karte pušteni su na vlastitu odgovornost u Narodno pozorište.

Građani koji su došli večeras pred Narodno pozorište izrazili su nezadovoljstvo kojekakvim pisanjima medija u regiji i BiH o tome da predstava vrijeđa bilo čija osjećanja i da je potrebno otkazati javno izvođenje zbog sigurnosnih razloga. 

Podsjećamo, ranije je stigao demanti producenata predstave u kojem je jasno navedeno da predstava Naše nasilje i vaše nasilje kritizira upravo to za što je optužuju.

Frljićeva izvedba kritikuje licemjerno lice Evrope u kontekstu aktuelne politike s izbjeglicama, referirajući se na arapski i kršćanski svijet u svijetu kapitalizma i borbe za naftno blago.

Karakterizira je oštri i šokantni ton u namjeri da pokrene razmišljanja ljudi o aktuelnom trenutku.

Pogledajte kako je bilo na izviđenju "zabranjene" predstave  u sarajevskom Narodnom pozorištu. 

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije