Plesač iz Italije dobio bh. državljanstvo

Radiosarajevo.ba
Plesač iz Italije dobio bh. državljanstvo
Giacomo (Claudio) Lazzarini, mladi Italijan rođen 16.01.1994. godine u mjestu Pesaro, dobio je državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Piše: F. V.

Dok se hiljade Bosanaca i Hercegovaca odriču državljanstva svoje zemlje, na osnovu odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, Lazzarini će biti upisan i u matičke knjige rođenih, odnosno knjige državljana Bosne i Hercegovine.

Bit će to najbolji poklon mladom Italijanu nakon što su on i njegova partnerica Roberta Benedetti, inače članovi plesnog kluba “Mambo” iz Brčkog , 10. februara 2018., a kako su prenijeli mediji, ispisali su istoriju bosansko-hercegovačkog sportskog plesa.

U njihovom prvom zvaničnom nastupu za plesni klub “Mambo” Brčko i državu Bosnu i Hercegovinu, na turniru iz zvaničnog kalendara Svjetske sportske plesne organizacije (WDSF), iz serije International Caserta Open osvojili su prvo mjesto u konkurenciji 107 sportskih plesnih parova iz više od 30 država svijeta.

Ovim rezultatom postali su prvi plesni par koji je BiH donio pobjedu na zvaničnom turniru (WDSF) serije International.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije