Najava predstave: "Pentimento" 23. novembra na TIFBU festivalu

Radiosarajevo.ba
Najava predstave: "Pentimento" 23. novembra na TIFBU festivalu
Foto: TIFBU / Detalj iz predstave "Pentimento"
Reflektori TIFBU festivala kroz subotu i nedelju su osvjetljavali put mladosti. Obilježavanjem manifestacije Noć teatra i Međunarodnog dana tolerancije u Bugojnu, na TIFBU festivalu su odigrane četiri predstave.

Najslađi dio novembarskog programa, jer su na daskama teatarsku umjetnost oblikovali mladi.

TIFBU je festival publike, publika ocjenjuje svaku odgledanu predstavu, tako je predstavu „Na rubu“, publika ocjenila prosječnom ocjenom 4,26(5,00), predstavu „Crveno-Bijelo“, ocjenom 4,35(5,00), dok su predstavu DIS teatra Banja Luka, „Sa prevodom za odrasle“, ocjenila sa 4,72(5,00).

Odgledali smo četiri predstave u dva dana na TIFBU festivalu i družili se sa mladima kroz teatar. TIFBU je na jednom mjestu okupio mlade iz Jajca, Mostara, Banja Luke i Bugojna. Mladi su prozborili o autentičnosti, različitostima, očekivanjima, brigama, strahovima, o šansama.

TIFBU maraton koji smo počeli u novembru dodjelom TIFBU REFLEKTORA za 2017. godinu, gledamo sve do januara. Kroz novembar smo otvorili kutije iz kojih su ispala mnoga pitanja i odgovori, a cilj je odgovoriti na pitanje „Pita li se mene, išta?“, ovogodišnji slogan TIFBU festivala.

TIFBU nastavlja igrom sa maskama inspirirana djelima belgijskog slikara Jamesa Ensora, smješteno u predstavu „Pentimento“, autorskom projektu Lee Sekulić. Predstava popraćena muzikom, atmosferskim varijacijama, remix-ovima na već postojeće melodije, a neke pjesme su napravljene za ovu predstavu od strane riječkog DJ-a i producenta Danijela Marića.

Petak, 23. novembar od 20 sati Mala sala KSC-a Bugojno.

Pronađite boju za sive dane mjeseca novembra uz TIFBU festival i predstavu „PENTIMENTO“, u petak, popijte čaj sa TIFBU publikom, poklonite nekom osmijeh, slatkiš, dovedite drugove, drugarice, ne fali ni TIFBUOVAČE, specijalne festivalske rakije.

#pitalisemeneišta!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije