Otvoreni 9. dani arhitekture

V.A.Z.
Otvoreni 9. dani arhitekture
U sarajevskoj Vijećnici, svjetski poznatom primjeru pseudomaurske arhitekture, u četvrtak je otvorena manifestacija koja se etablirala kao centralni arhitektonski događaj u BiH.

Izložbom mladih austrijskih arhitekata, pod pokroviteljstvom ambasade Austrije u BiH, otvoreni su Dani arhitekture.

Na otvaranju je upriličen atraktivan video mapping karakterističnog svoda u auli Vijećnice.

U naredna tri dana, na dvije scene u sarajevskom Meeting Pointu, redat će se predavanja i radionice najrespektabilninjh regionalnih imena iz ove struke.

U sklopu programa u kinu Meeting Point, preko 15 predavača na main i hashtag stage-u će kroz svoja predavanja prezentovati kako pronalaze taj balans. Kroz prezentaciju svojih projekata će objasniti kako se nose sa kompromisima unutar svoje struke i kako je moguće ispuniti zahtjeve investitora a u isto vrijeme imati odnos prema širem društvenom interesu.

Radio Sarajevo će u svom radijskom programu u petak podijeliti besplatne ulaznice slušaocima, kako bi mogli prisustvovati događajima koji svojom tematikom prevazilaze isključivo arhitektonsku struku i zalaze u područje u kojem se prožimaju urbanizam i javni interesi.

Pored predavanja, u sklopu festivala će se održati i nekoliko izložbi, kao i dvije radionice.

Ulaz na sve događaje osim na main stage je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije