Otvorena izložba Moje Sarajevo: Izloženo 25 pobjedničkih fotografija

Sponzorisani tekst
Otvorena izložba Moje Sarajevo: Izloženo 25 pobjedničkih fotografija
Foto: Sarajevo Navigator / Izložba fotografija Moje Sarajevo

Foto-izložba Moje Sarajevo na kojoj je predstavljeno 25 najboljih radova prijavljenih na istoimeni foto-konkurs otvorena je u subotu, 14. septembra u parku Hastahana, na Marijin-Dvoru.

Na foto-konkurs Moje Sarajevo je tokom augusta i dijela septembra 2019. godine pristiglo više od 500 radova, koje je prijavilo 109 autora iz 10 zemalja.

Izložba fotografija Moje Sarajevo - undefined

Foto: Sarajevo Navigator: Izložba fotografija Moje Sarajevo

Organizator foto-konkursa i izložbe, Fondacija Sarajevo Navigator, ovom aktivnošću obilježava značajan jubilej – 150. redovno izdanje mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, te milion i 500.000 distribuiranih primjeraka ove publikacije u proteklih 13 godina postojanja.

Učesnici u foto- konkursu mogli su prijaviti radove u sedam kategorija, i to: historija, arhitektura, priroda, turističke atrakcije, hrana i piće, stari zanati i panorame grada.

Prilikom otvorenja izložbe dodjeljene su nagrade za autore pobjedničkih fotografija u svih sedam kategorija, koje su pripremili članovi Destination Sarajevo Partners ClubaSamusa nakit, BH Crafts, Magaza, Galerija Egoist, LiscaLisca Showroom, Bazerdžan i Royal with Cheese.

Izložba fotografija Moje Sarajevo - undefined

Foto: Sarajevo Navigator: Izložba fotografija Moje Sarajevo

Destination Sarajevo Partners Club platforma je za promociju destinacije Sarajevo, koju je pokrenuo Sarajevo Navigator, a koja danas broji preko 300 članova.

Pobjednici u kategorijama su: Adi Smajić (historija), Amar Hodžić (arhitektura), Merima Mulić (priroda), Hamza Selimović (turističke atrakcije), Selma Ćerimagić (hrana i piće), Dora Fulop (stari zanati) i Samir Geko (panorama).

Nagrade pobjednicima u kategorijama dodijelila je predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator Nataša Musa, dok su sveukupnom pobjedniku foto konkursa Moje Sarajevo Bakiru Loji predstavnici Gradske uprave Grada Sarajeva uručili zlatnik Grada Sarajeva.

Izložba fotografija Moje Sarajevo - undefined

Foto: Sarajevo Navigator: Izložba fotografija Moje Sarajevo

Posebnom nagradom, unikatnim srebrenim bedžem sa motivom Vijećnice, nagrađen je i najstariji učesnik u foto-konkursu, Duško Toholj, koji je u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine radio gotovo pola stoljeća i koji je sa svojim kolegama iz Vijećnice u plamenu 1992. godine spasio brojne vrijedne knjige.

Svim autorima izloženih fotografija uručene su zahvalnice za učešće na foto-konkursu.

Izložba Moje Sarajevo bit će otvorena za javnost sve do kraja manifestacije Ljeto u parku – Hastahana, odnosno do 29. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije