Osniva se Bosanski kulturni centar u Prijedoru

Radiosarajevo.ba
Osniva se Bosanski kulturni centar u Prijedoru
Foto: Wikipedia / Grad Prijedor
Predstavnici više od 20 organizacija iz Bosne i Hercegovine i dijaspore pokrenuli su inicijativu za osnivanje Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru.

Naime, ideju je pokrenulo15 kulturno-umjetničkih društava i organizacija čija je djelatnost i promocija kulture, a koja djeluju u sedam općina i gradova šire regije slivova rijeka Sane i Une – Ključa, i to Sanskog Mosta, Prijedora, Bosanskog Novog, Bosanske Kostajnice, Bosanske Dubice i Bosanske Krupe, kao i šest organizacija koje se bave promocijom kulture u bosanskoj dijaspori: Hrvatska, Švicarska, Velika Britanija, Turska i Finska. 

Procjenjuje da ove organizacije imaju preko 2.000 registriranih i aktivnih članova.

Ovim povodom u subotu 2. marta 2019. u Hotelu ”Prijedor” u Prijedoru, sa početkom u 12 sati, bit će održan sastanak na kojem će biti razmotrene i usvojene odluke o pokretanju inicijative za osnivanje Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru, uključujući i odluku o utvrđivanju datuma osnivačke skupštine, odluku o budžetu projekta, odluku o usvajanju prijedloga logotipa organizacije, kao i odluku o javnom predstavljanju projekta inicijative za osnivanje BKC u Prijedoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije