BNP Zenica / Odigrana premijerna izvedba predstave Moja Fabrika u režiji Selme Spahić

17. 02. 2017. u 13:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u četvrtak, 16. februara, održana je premijera predstave “Moja Fabrika”, nastale po tekstu Selvedina Avdića. Radi se o predstavi kojom je obilježen 67. rođendan Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Predstava govori o specifičnom odnosu grada i njegove Fabrike, radnika i radnica, njihovom nekadašnjem i današnjem životu, te odnosu grada Zenice i nekadašnje Željezare Zenica.

Na sceni dominira kolektivna glumačka igra uz izvrstan scenski pokret četrnaest glumaca. Glumcima Bosanskog narodnog pozorišta pridružio se i čuveni glumac Miki Trufunov koji je, kako kaže, najljepše godine svog života proveo baš u ovom Pozorištu.

Nakon premijerne izvedbe zenička publika je glumce nagradila velikim aplauzom, a oni koji su propustili sinoć pogledati predstavu reprizne izvedbe su najavljene za 18. i 25. februar.

U znaku obilježavanja ovog značajnog datuma za Bosansko narodno pozorište Zenica, direktor Hazim Begagić je nakon premijerne izvedbe predstave, čestitavši 67. rođendan BNP-a svim zaposlenicama i zaposlenicima, saradnicama i saradnicima, izrazio zadovoljstvo povodom premijerne izvedbe predstave Moja Fabrika, naglasivši kako se radi o veoma značajnom projektu za Pozorište, koji je realiziran zahvaljujući podršci Gradske uprave Grada Zenice, kao i Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Begagić je, također, uručio plakete trima zaposlenicama koje su svoje penzije zaradile u ovoj Ustanovi.

Plakate povodom 25. februara, Dana BNP-a su dobile Ajša Buro, zaposlenica na radnom mjestu krojačica, Borka Jokanović, nekadašnja zaposlenica na radnom mjestu inspicijentica i Safeta Delić, nekadašnja zaposlenica na radnom mjestu blagajnica/biljetarka.

NEMA KOMENTARA