Objavljen trailer za igrani film "Žaba"

Radiosarajevo.ba
Objavljen trailer za igrani film "Žaba"
Objavljen je oficijelni trailer za igrani film "Žaba" koji će premijerno biti prikazan 14. augusta na 23. Sarajevo Film Festivalu u sklopu Open Air programa.

Igrani film nastao prema istoimenoj kultnoj predstavi koja je već godinama jedna od najgledanijih predstava Kamernog teatra 55, ali i šire te višestruko nagrađivanoj, sniman je u decembru prošle godine pod rediteljskom palicom Elmira Jukića, kojem je ovaj film i rediteljski prvjenac.

Scenarij za film napisali su Pjer Žalica i Elmir Jukić, dok je produkciju radila kuća Refresh Production. 

Glavne uloge u filmu igraju Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka i Moamer Kasumović, a osim njih će se pojaviti i Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić, Mugdim Avdagić i drugi.

Film je podržao Fond za kinematografiju BiH i europski Filmski fond Eurimages, a biti će realiziran u koprodukciji sa Skopje Film Studio (Makedonija), Living Pictures (Srbija) i Propeler film (Hrvatska).

Producent filma je Ademir Kenović, a film je okupio profesionalce iz čitave regije: direktor filma Branko Šimunac (BiH), direktor fotografije Dejan Dimeski (MK), production dizajner Mario Ivezić (HR), ton snimatelj Igor Popovski (MK), kostim Lejla Graho (BiH), šminka Lamija Hadžihasanović (BiH). Scenarij potpisuju Pjer Žalica i Elmir Jukić.

Postprodukcija filma će biti rađena u Sloveniji u Iridium Film studiju.

Već od 15. augusta film će se naći na repertoaru sarajevskih kina.

Pogledajte trailer:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije