Noć knjige u Buybooku: Uzavrela atmosfera, ljubitelji knjige i popusti do 80 posto

Radiosarajevo.ba
Noć knjige u Buybooku: Uzavrela atmosfera, ljubitelji knjige i popusti do 80 posto
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Knjižara Buybook otvorila je svoja vrata na tradicionalnoj manifestaciji "Noć knjige"

Slaveći prijateljstvo čovjeka i knjige, omiljena sarajevska knjižara i izdavačka kuća Buybook i ovog decembra otvorila je svoja vrata na tradicionalnoj manifestaciji "Noć knjige", kada se pojedina izdanja mogu kupiti i po 80 posto sniženoj cijeni.

Vrata Buybooka u Radićevoj ulici u Sarajevu večeras su otvorena do ponoći.

Gužva u Buybooku: Svi žele kupiti knjige, sniženja i do 80 posto

Do sada smo se mnogo puta uvjerili da je knjiga najbolji čovjekov prijatelj. Uprkos rastućim trendovima čitanja s ekrana, knjiga, ona tradicionalna, papirna, ne gubi svoje poklonike. Slaveći prijateljstvo čovjeka i knjige, omiljena sarajevska knjižara i izdavačka kuća Buybook i ovog decembra otvorila je svoja vrata na tradicionalnoj manifestaciji "Noć knjige", kada se pojedina izdanja mogu kupiti i po 80 posto sniženoj cijeni.

U galeriji pogledajte kakva je atmosfera u knjižari vladala danas oko 20 sati.

Kako ističu iz Buybooka, iza njih je godina prepuna novih naslova, a posebno su, kako navode, ponosni na sve one knjige koje su u ovoj godini dobile značajne književne nagrade.

Noć knjige i proslava Buybookovog 23. rođendana uz popuste do 80 posto

Slaveći prijateljstvo čovjeka i knjige, omiljena sarajevska knjižara i izdavačka kuća Buybook i ovog decembra otvorit će svoja vrata na tradicionalnoj manifestaciji Noć knjige, kada će se pojedina izdanja moći kupiti i do 80 posto sniženoj cijeni. Ovo će ujedno biti i prilika da se proslavi 23. rođendan ove izdavačke kuće.

“Roman Schindlerov lift Darka Cvijetića dobitnik je Kočićevog pera, u izboru je i za književnu nagradu Fric, a roman Kintsugi tijela Senke Marić dobitnik je nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen u 2018. na govornom prostoru BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Asmir Kujović, autor zbirke Nestorov pehar, dobitnik je nagrade 25. novembar, a zbirka je proglašena knjigom godine. Roman prvijenac Uhvati zeca mlade autorice Lane Bastašić već je preveden na devet jezika, a Bukača Martine Mlinarević bila je najveći hit ovogodišnjeg zagrebačkog sajma knjiga Interliber.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije