Noć knjige u Buybooku: Najbolji pokloni uz 50 posto popusta

Radiosarajevo.ba
Noć knjige u Buybooku: Najbolji pokloni uz 50 posto popusta
Naučno je dokazano da čitanje knjiga pozitivno utječe na ljudsko zdravlje, povećava inteligenciju i ublažava stres. To je samo jedan od razloga zašto je knjiga idealan poklon za svakoga.

Kultna sarajevska knjižara vas poziva na svoj 20. rođendan - "Noć knjige u Buybooku". 

Događaj je planiran za ponedjeljak, 26. decembar 2016, a vrata knjižare Buybook taj dan će biti otvorena od 9.00 do 24.00 sata. Cijelog dana Buybook nudi jedinstven popust od 50 posto na vlastita izdanja i 20 posto na izdanja drugih izdavača.

U 20.00 sati započinje Buybookova rođendanska zabava, uz druženje s Buybookovim bh. autorima, saradnicima i prijateljima.  

Odavno prepoznatljiv bosanskohercegovački brend rezultat je njegovanja jezika naroda BiH, pažljivog izbora naslova, besprijekorne obrade knjiga i kolektivne ljubaznosti i susretljivosti.

Buybook objavljuje više od 40 naslova godišnje, nastojeći uravnoteženim brojem nobelovaca, svjetskih bestselera i savremenih bh. pisaca vratiti staru slavu izdavaštvu BiH. Od 26. decembra 1996. godine, kad književnici Goran Samardžić i Damir Uzunović osnivaju u Sarajevu ovu knjižarsko-izdavačku kuću, Buybook postaje jedna od najvažnijih izdavačkih kuća i knjižara u BiH, te mjesto susreta svjetskih, regionalnih i bh. autora.  

Iznimno uspješnom saradnjom s britanskom izdavačkom kućom Pearson i njemačkom izdavačkom kućom Hueber, Buybook je uspio postati i jedan od vodećih distributera engleskih i njemačkih udžbenika za BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije