Večeras / Narodno pozorište poziva: Pogledajte nagrađenu predstavu "Sinovi umiru prvi"

04. 03. 2019. u 11:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Jedna od trenutno najpopularnijih predstava u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske, večeras će se igrati pred publikom u Sarajevu. 

“Sinovi umiru prvi” je predstava rađena po tekstu Mate Matišića, u režiji Marka Misirače. u kojoj glumi mnogobrojan ansambl banjalučkog pozorišta

Odigrat će se u sklopu festivala Sarajevska zima, u ponedjeljak, 4. marta 2019. godine sa početkom u 19:30 sati

Predstava je osvajala brojne nagrade, proglašena za najbolju na 17. Teatar festu 2016. u Doboju, osvojila je nagradu za najbolju režiju na Festivalu teatra u Brčkom, igrala je na Danima Jurislava Korenića u Sarajevu. 

U predstavi igraju: Dragoslav Medojević, Nataša Ivančević, Aleksandar Stojković, Miljka Brđanin, Boško Đurđević, Goran Jokić, Ljubiša Savanović, Zlatan Vidović, Svetlana Popović, Đorđe Marković, Vladimir Đorđević, Rok Radiša, Zoran Stanišić. Dramaturgiju potpisuje Ivan Velisavljević, scenograf je Dragana Purković Macan, kostimografkinja je  Jelena Vidović, muziku je radila grupa “Sopot”, a  audio dizajn Petar Bilbija. 

Riječ je o vješto napisanom i potresnom tekstu, rekla je za Radiosarajevo.ba  tetarska kritičarka Nataša Gvozedenović.

"Komad je bio svojevremeno postavljen i u Narodnom pozorištu u Zenici i smješta nas u stvranost traganja za nestalim i pokušaju da se nečiji ostaci prodaju. Priča je pričana u jednoj grotesknoj verziji koja je na momente smešna, a s druge strane svaki vas taj osmeh boli. I završava se u jednom tamnom kraju. Bilo je divno videti kako se igra komad gde je lako pregaziti glumu. Glumci su igrali su s pravom merom i u skladu".

NEMA KOMENTARA