Balašević nastavio muzičku bajku u Domu mladih: Autorsko veče oduševilo Sarajlije

Radiosarajevo.ba
Balašević nastavio muzičku bajku u Domu mladih: Autorsko veče oduševilo Sarajlije
Nakon sjajnog koncerta koji je u subotu održao u prepunoj dvorani "Mirza Delibašić", u sarajevskom centru Skenderija, Đorđe Balašević večeras je fanove počastio i autorskom večeri u Domu mladih.

Naime, kako je to i najavio prije samog koncerta, popularni Đole je izveo monodramu "Kalendar mog detinjstva", uz klavirsku pratnju, prvi put u nekom od bh. gradova.

Druženje sa fanovima otvorio je popularnom pjesmom "Fina, lagana stvar", te je potom pozdravio publiku i održao prigodan govor.

"Pitaju me šta je to večeras, da li da kupim karte za to? A ja ne znam da pjevači ne dobijaju ulice, a književnici da. Zato sam se ja dao u to pisanje, da i ja dobijem tu ulicu. Jučer je bio strašan koncert. Obilježiti 40 godina. A ovih nastupa, kao večeras imao sam puno u regionu", kazao je Balašević između ostalog.

Pored toga, on je sarajevskoj publici predstavio prvi dio knjige "Kalendar mog detinjstva", koji je gotovo autobiografski roman, u kojem se Balašević bavi prepričavanjem smiješnih i zabavnih zgoda iz djetinjstva.

Nakon muzičke bajke u Skenderiji, sigurno je da će fanovi pamtiti i ovo druženje sa popularnim Đoletom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije