Najmlađi Srebrenčani priredili manifestaciju "Proljeće u Srebrenici"

Fena
Najmlađi Srebrenčani priredili manifestaciju "Proljeće u Srebrenici"
FOTO: Fena / Proljeće u Srebrenici

Javna ustanova Kulturni centar Srebrenica u saradnji s javnim institucijama, školama i nevladinim organizacijama po petu godinu zaredom organizirala je manifestaciju "Proljeće u Srebrenici".

Mališani iz vrtića „Poletarac“, učenici "Prve osnovne škole Srebrenica“, djeca iz Udruženja "Leptir" i Emmausa iz Potočara, te djeca iz Kuće dobrih tonova iz Srebrenice i Kulturno-umjetničko društvo "Vaso Jovanović" izveli su bogat kulturni program uz recitacije, ples, igre.

Direktorica Kulturnog centra Srebrenica Mediha Smajić kaže da je manifestacija "Proljeće u Srebrenici" već postala tradicionalna.

"Mi iz Kulturnog centra Srebrenica smo ponosni na ovu manifestaciju koju organizujemo zajedno sa školama, vrtićem, nevladinim organizacijama i KUD-om "Vaso Jovanović". Zadovoljni smo onim što smo pripremili za naše sugrađane, a pored recitacija, igrokaza, ritmike, ove godine smo nagradili najbolje za literalni rad. Ovo je još jedan pokazatelj da zajedno možemo puno toga da uradimo", kazala je Smajić.

Pred početak programa učesnici manifestacije prošetali su ulicama grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije