Nadrealistički integracionizam se seli i u "offline" prostor

Radiosarajevo.ba
Nadrealistički integracionizam se seli i u "offline" prostor
Kratke i efektne jezičke konstrukcije Nadrealističkog integracionizma, isječci iz slenga i žargonske fraze uz popularne i domišljate slike bit će postavljene u galeriji Brodac od 8. do 15. decembra.

Otvorenje izložbe planirano je za 8. decembar sa početkom u 19:00 sati, a sav sadržaj bit će prodajnog karaktera. Postavka je otvorena i slobodna za sve posjetitelje/ice svaki dan od 12 do 20 sati..

Nadrealistički integracionizam je Facebook stranica sa publikom od 53.000 ljudi kojima svakodnevno donosi novi vizuelni sadržaj jednostavne forme. Njihove tekstualne intervencije na poznatoj kvadratnoj osnovi u isto vrijeme proizvode komički efekat ali i potiču na kritički osvrt i refleksiju o aktuelnim društvenim temama. Izložba za cilj ima predstaviti rad autora stranice Almira Kljune i Zerine Nezić koji od 2014. godine uspijevaju u spajanju popularne i trivijalne kulture sa različitim umjetničkim žanrovima.

Komunikacija koju inače potiču na Facebook stranici kroz upotrebu jasne i precizne slike na ovaj način proširit će se i u „offline“ prostor izložbene postavke, prostor koji stvara intelektualno provokativnu atmosferu i potiče otvorenu diskusiju, dijalog i refleksiju o društvenoj stvarnosti.

Ideja o samostalnoj izložbi nastala je kao odgovor autora stranice na trenutno stanje unutar zatvorene forme domaće kulturne scene, te predstavlja pokušaj da se kreira novi i drugačiji sadržaj koji svojom sažetošću i pristupačnim jezikom nudi lako razumijevanje velikom broju ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije