Na Tuzla Film Festival stigao i Sergej Trifunović

Radiosarajevo.ba
Na Tuzla Film Festival stigao i Sergej Trifunović
Foto: TFF / Zanimljiva druženja i radionice na Tuzla Film Festivalu

Tuzla film festival ušao je u drugu polovicu svoga trajanja i sve je bliže dan kada će se odabrati najbolji filmovi koji će ponijeti Vilu Tuzla film festivala. Do tada, gosti i dalje pristižu iz drugih gradova i država, uživaju u filmskim ostvarenjima, ali i svemu onom što Tuzla nosi sa sobom.

Tuzla film festival: Večeras u Narodnom pozorištu komedija "8. Povjerenik"

Kao i svih dana prije, i u srijedu se dešavaju besplatne projekcije kratkih igranih, animiranih filmova i future generation short films, ali ovog puta njihova projekcija desit će se u BKC od 15:00 do 16:30 sati.

Nakon toga slijede projekcije dokumentarnih filmova koje će se desiti u Narodnom pozorištu Tuzla.

Tako je ovog dana u 16:30 na red došao film Branka Lazića "Čarobnjakniz Mutnja" dok je za 17:45 planirana projekcija filma "Botorići" Srđana Kneževića.

U večernjim satima i dugometražnom filmu Ivana Salaja moći će uživati svi oni koji se u 19:30h nađu u Narodnom pozorištu Tuzla. U pitanju je film "Ministarstvo ljubavi".

U Tuzlu na festival stigao nam je i poznati srbijanski glumac Sergej Trifunović sa kojim smo popili kafu i razgovarali kako o filmu tako i o općoj društvenoj situaciji,  nakon čega je održao radionicu sa studentima na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije