Na festival u Busan putuje crtež djevojčice iz Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Na festival u Busan putuje crtež djevojčice iz Sarajeva
SFF / Crtež Ilhane Šabanović

Sarajevo grad filma UNESCO-a na 16. Međunarodnom filmskom festivalu djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji predstavljat će crtež Ilhane Šabanović, 10-godišnje učenice Osnovne škole “Behaudin Selmanović” iz Sarajeva.

Ilhanin crtež je proglašen najboljim na konkursu koji je raspisao Sarajevo grada filma UNESCO-a. Konkurs je raspisan u okviru suradnje 18 kreativnih gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo.

Ilhanin pobjednički crtež bit će izložen tokom trajanja Festivala u Južnoj Koreji od 5. do 12. jula ove godine i predstavljati Sarajevo, zajedno sa pobjedničkim crtežima iz drugih gradova filma UNESCO-a. Pobjednički crteži će se koristiti i za dizajn postera ovogodišnjeg Festivala u Busanu.

Djeca iz cijelog svijeta od 5 do 12 godina starosti crtala su na temu “Mi u prirodi”. Imena svih sudionika iz Sarajeva bit će objavljena na web stranicama Sarajevo grad filma UNESCO-a i Sarajevo Film Festivala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije