Muzička bajka u Skenderiji: Balašević koncertom oduševio prepunu dvoranu

Radiosarajevo.ba
Muzička bajka u Skenderiji: Balašević koncertom oduševio prepunu dvoranu
Koncert Đorđa Balaševića, koji je dugo najavljivan u bosanskohercegovačkoj javnosti, večeras je u Skenderiji okupio veliki broj fanova muzike srbijanskog pjevača.

Više hiljada posjetilaca uz legendarnog novosadskog pjesnika, kompozitora i pjevača otvorilo je muzičku bajku u prepunoj Skenderiji uz pjesmu Boranov bal.

Tokom izvođenja ove pjesme Balašević je publiku pozdravio uz riječi "Dobro večer, Sarajevo", a zatim je u svom maniru održao i prigodan govor.

djordje_balasevic_koncert_sarajevo_skenderija_17_februar_2018_RSA2.JPG - undefined

"Vratili smo se u ovu dvoranu gdje je sve i počelo. Htio sam da vidim šta se desilo za ovih 20 godina otkako smo se zadnji put vidjeli u ovoj dvorani, koja je u međuvremenu ponijela ime čovjeka kojeg sam znao i puno volio. Nije svejedno. Htio sam da dođemo na ovo mjesto, s velikim strahom od toga šta se promijenilo. Postoji samo jedna gora stvar, a to je da se ništa nije promijenilo", istaknuo je balašević

Inače, koncertom koji nosi naziv "20 godina od ONIH koncerata" Balašević obilježava 20. godišnjicu njegovog prvog poslijeratnog nastupa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a prema prvim procjenama u Skenderiji je večeras boravilo više od 10.000 posjetilaca.

djordje_balasevic_koncert_sarajevo_skenderija_17_februar_2018_RSA8.JPG - undefined

Također, zanimljivo je i da će poznati Novosađanin sutra u sarajevskom Domu mladih, od 19 sati, održati autorsko veče "Kalendar mog detinjstva", što je ustvari svojevrsna monodrama uz klavirsku pratnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije