Multimedijalni centar Mak: Promocija knjige Midhata Riđanovića

Radiosarajevo.ba
Multimedijalni centar Mak: Promocija knjige Midhata Riđanovića
U srijedu 27. jula, u 19 sati bit će upriličena promocija knjige Midhata Riđanovića "Riđanović o jeziku i još nekim stvarima iz Tamnog Vilajeta".

Promocija će se održati u prostorijama Biblioteke Sarajeva – Multimedijalni centar MAK (ul. Alipašina 6a), a promotori su Enver Kazaz i Mirza Tanović.

Midhat Riđanović je profesor emeritus engleskog jezika i lingvistike Univerziteta u Sarajevu. Magistrirao je i doktorirao iz opće lingvistike na Univerzitetu u Michiganu u SAD-u 1969. godine. Predavao je na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Sarajevu nepune četiri decenije.

Nosilac je više priznanja za naučni rad, među kojima su i godišnja nagrada sarajevske Svjetlosti za knjigu Jezik i njegova struktura kao najbolje naučno-publicističko ostvarenje u 1984. godini, te nagrada za najbolje stručno djelo na sarajevskom Sajmu i Bijenalu knjige 2004. godine za Praktičnu englesku gramatiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije