Mostarsko ljeto: 40 različitih sadržaja za sve ljubitelje umjetnosti

Radiosarajevo.ba
Mostarsko ljeto:  40 različitih sadržaja za sve ljubitelje umjetnosti
FOTO: Radiosarajevo.ba / Mostarsko ljeto
Nakon prekida 2008, godine, ovo je već treća godina uzastopno da pet institucija koje djeluju na području grada Mostara organiziraju manifestaciju Mostarsko ljeto.

Riječ je o sljedećim institucijama odnosno organizatorima: Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine, Narodna biblioteka i Pozorište lutaka Mostar.

Mostarsko ljeto je međunarodna kulturno-turistička manifestacija koja okuplja vrhunske kako domaće, tako i strane umjetnike.

Kao i prethodnih, i ove godine učesnici su umjetnici ne samo iz Mostara i BiH, nego i iz zemalja Europe i svijeta. 

U okviru Mostarskog ljeta svi zainteresovani imaju priliku uživati u raznim promocijama, koncertima, izložbama, predstavama i drugim sadržajima.

Generalni pokrovitelji Mostarskog ljeta su Vlada HNK i Ministarstvo obrazovanja, nauke kulture i sporta HNK, a sponzori su Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Grad Mostar, BH Telecom i Institut Yunus Emre.

Na danas održanoj press konferenciji direktori pet ovih institucija, ujedno i organizatori, predstavili su sadržaje koje su pripremili za ovogodišnji program Mostarskog ljeta.

Ukupnu manifestaciju čini oko 40 različitih sadržaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije