Mostar: Haris Burina izveo monodramu "Tako je govorio Lepi"

Radiosarajevo.ba
Mostar: Haris Burina izveo monodramu "Tako je govorio Lepi"
Sjajna komedija odigrana je sinoć u Narodnom pozorištu Mostar. Monodrama "Tako je govorio Lepi" autora Harisa Burine uspješno je izvedena i u Mostaru nakon napunjenih dvorana širom Bosne i Hercegovine.

Kroz izuzetno zabavu i duhovitu (ne)stand-up komediju Burina donosi priču o svojim susjedima, roditeljima, supruzi, tuzlanskim kriminalcima, sarajevskim taksistima, mostarskim liskama kao i vrhunskim prijateljima iz svijeta glume, muzike i estrade.

Ideju za predstavu dobio je prilikom snimanja igranog filma Balada o Pišonji i Žugi u kojem Burina ostvaruje ulogu Lepog, legendarnog lika iz istoimene čuvene pjesme rock grupe Zabranjeno Pušenje, piše Bljesak.info.

"Ne znam nikoga ko je uspio mostarsku publiku prevariti. Ja drhtim od radosti, ali i od odgovornosti u trenutku kad kažem grad Mostar pa time iskazujem lično poštovanje prema njemu tj. njegovoj publici", rekao je Burina.

On je glumac koji je osvojio i Lisku za najboljeg glumca večeri i za najboljeg festivala komedije Mostarska liska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije