Mirsad Purivatra za Radiosarajevo.ba: Veliki uspjeh naših filmova

Radiosarajevo.ba
Mirsad Purivatra za Radiosarajevo.ba: Veliki uspjeh naših filmova
Arhiv / Mirsad Purivatra za Radiosarajevo.ba: Veliki uspjeh naših filmova

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra bio je prisutan u Berlinu, gdje je večeras završen 69. Berlinski Film Festival. 

Ovogodišnje izdanje Berlinalea bilo je veoma uspješno za Bosnu i Hercegovinu. Naša koprodukcija film "Šavovi", u režiji Miroslava Terzića i po scenariju Elme Tataragić, osvojio je nagradu "Europa Cinemas Label" za najbolji europski film u sekciji Panorama.

Film bh. scenaristice Elme Tataragić nagrađen značajnim priznanjima

Završen 69. Berlinski Film Festival - nagrađena oba filma iz naše regije

Odlukama žirija film bh. scenaristice Elme Tataragić BOG POSTOJI, ZOVE SE PETRUNIJA dobio je Nagradu ekumenskog žirija i Guild film nagradu 69. Berlinalea!

Purivatra je nakon završetka 69. Berlinskog Film Festivala dao izjavu dopisnici Radiosarajevo.ba iz Berlina Sadiji Kavgić, gdje je komentirao uspjeh naše scenaristice Elme Tataragić, ali i sve šta se proteklih dana dešavalo u Berlinu.

„Večeras je završeno još jedno izdanje Berlinalea, posljednje izdanje koje je vodio Dieter Kosslick. Rekao bih jedan veliki direktor koji je napravio fantastičan festival. Ove godine je bila zanimljiva godina, u kojoj je naša regija, dakle, bivša Jugoslavija, imala dva zaista zanimljiva filma. Oni su prošli jako dobro, i kod kritike i kod publike.

Koprodukcija film "Šavovi" dobio je dvije nagrade, uključujući i nagradu publike za Panoramu. Film “Bog postoji, zove se Petrunija”, scenaristice Elme Tataragić, također je dobio dvije nagrade i jako dobre kritike. Mislim da je još jedno uspješno izdanje Berlinalea i da ćemo ove filmove gledati, ne samo u Sarajevu, već u cijeloj regiji”, kazao je za  u ekskluzivnoj izjavi Radiosarajevo.ba Mirsad Purivatra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije