MI djeca s kolodvora Zoo: Tuzlansko pozorište predstavilo se na MESS-u

Radiosarajevo.ba
MI djeca s kolodvora Zoo: Tuzlansko pozorište predstavilo se na MESS-u
Velija Hasanbegović / Predstava "Mi, djeca s kolodvora Zoo"
Narodno pozorište uz Tuzle odabrano je da se sa svojom repertarskom predstavom predstavi u selekciji bh. teatra na ovogodišnjem MESS-u

Mi djeca s kolodvora ZOO je ostvarenje u režiji Alena Omerovića, temeljeno na poznatom  autobiografskom romanu Christiane F o paklu droge kroz koji je prolazila kao tinejdžerka . 

Priča  je to o nesretnoj generaciji mladih ljudi ispričana kroz život šesnaestogodišnje Kristine, o njenom odnosu sa sestrom, majkom, ocem, očuhom, prijateljima. Upoznajemo je kao djevojčicu u period života kada počinje osvještavati svoju poziciju u disfunkcionalnoj porodici. Bijeg od svakodnevnih problema u kući kao i mladalačka radoznalost navesti će je na put koji će biti glavna karakteristika njenog života za vrijeme ove priče. To je put eksperimentisanja sa narkoticima i eksponencionalnoj progresiji ovisnosti, kao i propadanja tijela i duha u vrlo malom vremenskom periodu. Kroz zajednički život sa grupom prijatelja, njena heroinska ovisnost neizbježno dovodi do kriminalnog ponašanja i pristajanja na prostituciju. To je priča o neprestanoj borbi sa ovisnosti i svijesti o svojoj bezizlaznoj situaciji gdje jedini izlaz iz psihološke i društvene tupljenosti jest posezanje za novom dozom. 


Režija:
ADNAN OMEROVIĆ

Dramatizacija i adaptacija:
ADNAN OMEROVIĆ

Uloge:
ALISA BRKIĆ
EDIS ŽILIĆ
NINA TERZIĆ
SINIŠA UDOVIČIĆ
IVANA PERKUNIĆ MEŠALIĆ
ELVIS JAHIĆ

Scenografija i kostimografija:
MIRELA H. MUSTAFIĆ

Dizajn tona: 
DENIS HADŽIĆ

Inspicijent: 
DRAGAN KRSTIĆ

Majstor svjetla: 
ZIJAD SEJDINOVIĆ

Majstor tona: 
DENIS HADŽIĆ

Video projekcija: 
SELIM AHMEDIĆ

Šminka: 
ZUMRA SOFTIĆ

Garderoba: 
HALEMA SADIKOVIĆ

Rekvizita:
MEVLIJA KASUMOVIĆ

Majstori scene: 
ALMIR SALIHOVIĆ 
HUSO TERZIĆ
SENAID SUBAŠIĆ

Fotografija:
SAMIR AGANOVIĆ

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije