Maya Sar izborila finale Eurosonga

Radiosarajevo.ba
Maya Sar izborila finale Eurosonga

Naša predstavnica na Takmičenja za pjesmu Eurovizije, May Sar večeras je u drugom polufinalu u azerbejdžanskom Bakuu, sa pjesmom Korake ti znam, izborila nastup u finalu, koje se održava u subotu 26. maja.  

Cjelokupnim nastupom naša ambasadorica izmamila je ovacije publike u Kristalnoj dvorani, a glasovi publike upućeni televotingom iz država koje su  učestvovale u drugom polufinalu, potvrdili su da zaslužujemo naći se među najboljima.

 

Pored naše Maye Sar u večerašnjem polufinalu nastupili su Srbija i Makedonija, koje su izborile finale, te Hrvatska i Slovenija, kojima to nije pošlo za rukom. Druga polifinalna veče bila je sretna još i Litvaniji, Ukrajini, Švedskoj, Norveškoj, Estoniji, Malti i Turskoj.

Prva polufinalna večer je održana je dva dana ranije, a nastup u finalnoj večeri je osiguralo deset zemalja, a to su: Rumunija, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Kipar, Grčka, Rusija i Irska.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije