Mališane za ruku i pravac Grbavica: Iste smo ljubavi ti i ja

Radiosarajevo.ba
Mališane za ruku i pravac Grbavica: Iste smo ljubavi ti i ja
/ Iste smo ljubavi ti i ja
Promocija slikovnice i današnji Dan djeteta, razlog su da vas pozivamo da sa svojim mališanima dođete u Centar za mlade Novo Sarajevo u 11,00

Svako dijete zaslužuje dobar početak, jednak početak! Pa ipak, hiljade djece širom Bosne i Hercegovine nemaju pristup osnovnim servisima zbog toga ko su, gdje i kako žive.

Knjiga za djecu „Iste smo ljubavi ti i ja“ donosi šest priča o djeci koja su isključena iz normalnih društvenih tokova zbog svojih posebnosti – teškoća u razvoju, pripadnosti manjinskim grupama, porodične situacije, ali i ličnih osjećanja. Ove priče nam govore o važnosti prihvatanja drugih i drugačijih, o pozitivnim učincima kada prigrlimo razlike kao naše bogatstvo, a ne kao smetnje.

Save the Children je za potrebe izrade ove knjige sklopio partnerstvo sa tri bh. spisateljice: Ferida Duraković, Sonja Jurić i Tanja Stupar-Trifunović, koje su autorice priča.

Knjiga je nastala u sklopu globalne kampanje Save the Children „Svako dijete – bez izuzetka“ koja će se u Bosni i Hercegovini fokusirati na stvaranje mogućnosti da sva djeca imaju pristup predškolskom obrazovanju, kao osnov za dobar i jednak početak za svu djecu. Slogan kampanje je – „Svako dijete #bezIZUZETKA .

Promocija slikovnice „Iste smo ljubavi ti i ja“ održat će se  u nedjelju, 20. novembra 2016. u Međunarodnom centru za djecu i mlade Novo Sarajevo, (Kemala Kapetanovića 17, Grbavica). Vrijeme održavanja od 11:00-13:00. sati.

Autorice Ferida Duraković, Sonja Jurić i Tanja Stupar-Trifunović čitat će svoje priče i razgovarati sa prisutnom djecom i roditeljima o njihovom sadržaju i porukama.

Nakon čitanja je predviđen i kratki zabavni program za djecu koji će voditi dječiji kantautor Haris Abdagić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije