Češka: Izložba Milomira Kovačevića Strašnog - Bila jednom jedna zemlja

Radiosarajevo.ba
Češka: Izložba Milomira Kovačevića Strašnog - Bila jednom jedna zemlja
plakat / Izložba "Bila jednom jedna zemlja" Milomira Kovačevića Strašnog

Interesantna izložba će biti otvorena u Pragu, u Češkoj Republici, i to u galeriji i restoranu Luka Lu, o čijoj posebnosti i vlasniku smo već pisali.

Naime, sarajevski velikan fotografije Milomir Kovačević Strašni u tom posebnom ambijentu izlaže svoje fotografije u nedjelju 29. aprila u 16 sati.

Praška izložba sarajevskog fotografa nosi naziv "Bila jednom jedna zemlja", a na otvaranju se očekuju poznati autor i muzičar - Goran Bregović i hrvatski režiser – Lordan Zafranović.

Goran Bregović će dan poslije izložbe uz pratnju Češkog narodnog simfonijskog orkestra (ČNSO) održati veliki koncert u glavnom gradu Češke Republike.

Na tom koncertu Goran Bregović predstavlja svoj posljednji album pod nazivom "Three Letters From Sarajevo" koji je objavio u oktobru prošle godine.

Navedeni koncert, kao i izložbu organizira Sarajlija Veso Đorem, koji je u Pragu osnovao i vodi restoran Luka Lu, a  koji se ubraja u red najpoznatijih u češkoj prijestolnici. 

Sarajevski fotograf sa svjetskim renomeom Milomir Kovačević Strašni član ULUPU BiH postao je 1989. godine. Od početka je njegov opus posvećen životu na ulicama, kao i kulturnim događanjima u Sarajevu. Devedesetih postaje jedan od najzapaženijih fotohroničara grada. Dobitnik je mnogih priznanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije