Koncert Stefana Milenkovića i Sarajevske filharmonije 29. septembra

Radiosarajevo.ba
Koncert Stefana Milenkovića i Sarajevske filharmonije 29. septembra
0 / Sarajevska filharmonija
Novu koncertnu sezonu 2017/18 Sarajevska filharmonija počinje koncertom u petak 29. septembra uz gostovanje slavnog violiniste Stefana Milenkovića.

"Zadovoljstvo je najaviti da za otvaranje nove koncertne sezone 2017/18 imamo priliku ugostiti jednog od najpoznatijih svjetskih violinista Stefana Milenkovića. On će nakon 14 godina ponovo nastupiti sa našim orkestrom kao solista. Na programu će biti izveden Koncert za violinu i orkestar F. Mendelssohna u e-molu, a u drugom dijelu programa poznata 5. simfonija L. van Beethovena. Orkestar će predvoditi maestra Samra Gulamović", navodi se u saopćenju iz Sarajevske filharmonije.

Stefan Milenković je započeo svoju karijeru nastupivši prvi put uz orkestar već kao šestogodišnjak, a sa šesnaest godina je odsvirao svoj hiljaditi koncert. Jedan je od vodećih svjetskih violinista svoje generacije koji iz nastupa u nastup potvrđuje svoj globalni umjetnički status. Nastoji se direktno povezati s publikom i ponuditi joj zabavne, poticajne, energične i uzbudljive izvedbe.

Jedinstven je umjetnik izuzetno produktivne i dugotrajne scenske prisutnosti, profesionalizma i kreativnosti, a njegova muzička filozofija, kao i životni stil odražavaju istinsku definiciju eklektičnosti. Nosilac je nagrada Umjetnik stoljeća (2002), Najhumanija osoba (2003), te Brand osobnost godine (2010).

Koncert će se održati u Narodnom pozorištu Sarajevo sa početkom u 20 sati. Ulaznica po cijeni od 10, 20 i 30 KM su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo u redovnim radnim terminima od devet do 11.30 i od 15.30 do 19.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije