Koncert "Putovanje" i sjajni Zoran Todorović večeras u NPS-u

Radiosarajevo.ba
Koncert "Putovanje" i sjajni Zoran Todorović večeras u NPS-u
Oficijelni vizual / Zoran Todorović

Sarajevske večeri muzike sinoć je otvorio proslavljeni pijanista Ivo Pogorelić nastupom u Narodnom pozorištu. 

Veliki Ivo Pogorelić očarao sarajevsku publiku

Predivno veče u Narodnom pozorištu (FOTO)

Drugo festivalsko veče, koje će se desiti večeras na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu, bit će u cjelosti posvećeno novom muzičkom projektu pod nazivom „Un viaggio“ ili „Putovanje“ koji na vrlo autentičan način predstavlja neke od najpoznatijih melodija muzičke prošlosti.

Projekat u okviru kojeg će biti izvedene neke od najpopularnijih pjesama italijanskih, španskih, latinoameričkih kompozitora, kao i muzika za film, djelo je četiri istaknuta muzičara, ujedinjena u misiji kreiranja novih zvučnih dimenzija već poznatog i nebrojeno puta izvođenog repertoara.

Specifičan zvuk nastaje spajanjem jedinstvenog tenorskog glasa Zorana Todorovića i instrumenata - bandoneona Aleksandra Nikolića, gitare Zorana Anića, te kontrabasa Slobodana Gerića

Podsjetimo i to da će Sarajevske večeri muzike biti okončane radionicom posvećenoj mladim talentima koji su zaljubljenici jazza. U prostorijama sarajevske Srednje muzičke škole će imati priliku da uče o ovom muzičkom izražaju od Ranka Rihtmana.

Sarajevske večeri muzike su socijalno osviještene - svaki student muzike iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva će dobiti gratis ulaznicu za jedan od koncerata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije