Koncert Gudački kvartet Tartini i Darko Brlek večeras u Bošnjačkom institutu

Radiosarajevo.ba
Koncert Gudački kvartet Tartini i Darko Brlek večeras u Bošnjačkom institutu
Oficijelni vizual / Gudački kvartet Tartini

U Bošnjačkom institutu 13. maja nastupit će gudački kvartet Tartini iz Slovenije. Oni se za 25. izdanje SVEM-a vraćaju u Sarajevo uz novi program kamerne muzike na kojem će se pridružiti i klarinetista Darko Brlek. 

Od kamernog djela za gudače jednog od najznačajnijih slovenačkih kompozitora, Lucijana Marija Škerjanca, preko Kvinteta za klarinet i gudački kvartet u B duru Carl Maria von Webera, do jedinog Gudačkog kvarteta iz pera Maurice Ravela, onog u F duru, muzičari Tartini sastava kreirali su koncizan, no u svakom slučaju stilski raznovrstan muzički sadržaj koji zasigurno zadovoljava različite muzičke ukuse.

Podsjećamo da je u subotu poznati tenor Zoran Todorović oduševio sarajevsku publiku u Narodnom pozorištu svojim programom pod nazovom Putovanje

Zoran Todorović oduševio publiku: Lirski put Sredozemljem do Argentine

Poznati tenor Zoran Todorović večeras je oduševio sarajevsku publiku u Narodnom pozorištu svojim programom pod nazovom Putovanje. U pratnji tročlanog ansambla u sastavu Aleksandar Nikolić - bandoneon, Zoran Antić - gitara i Slobodan Gerić - kontrabas, poznati pjevač priredio nam je nezaboravno putovanje do postojbine tanga - Argentine.

U pratnji tročlanog ansambla u sastavu Aleksandar Nikolić - bandoneon, Zoran Antić - gitara i Slobodan Gerić - kontrabas, poznati pjevač priredio je nezaboravno putovanje do postojbine tanga - Argentine. 

Publika druge večeri 25. Sarajevskih večeri muzike (SVEM), odgovorila je na ovaj muzički putopis i nagradila izvođače dugotrajnim aplauzom. 

SVEM se nastavlja i u utorak, 14. maja,  koncertom Jure Cerkovnika (20 sati, crkva sv. Josipa Marijin-Dvor), dok će u srijedu (15. maj) koncertom održati duhačkog ansambla SloWindu isto vrijeme na istom mjestu (20 sati, crkva sv. Josipa Marijin-Dvor). 

Koncert ženskog vokalnog ansambla Corona na rasporedu je 16. maja, srijeda (20 sati, crkva sv. Josipa Marijin-Dvor), a dan kasnije 17. maja, četvrtak, održat će se na 25. SVEM-u posljednji koncert Gioachino Rossini: Stabar Mater (20 sati, crkva sv. Josipa Marijin-Dvor). 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije