'Kapetan Džon Piplfoks' u Pozorištu mladih

Radiosarajevo.ba
'Kapetan Džon Piplfoks' u Pozorištu mladih


U nedjelju, 30. septembra s početkom u 11 sati, u sarajevskom Pozorištu mladih bit će odigrana predstava 'Kapetan Džon Piplfoks' autora Nenada Veličkovića.

Predstava u režiji Kaće Dorić urađena je po motivima istoimene radio drame Duška Radovića. Scenografiju, kostimografiju i kreaciju lutaka radila je Vanja Popović, muziku Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović, a scenski pokret: Ferid Karajica.

'Kapetan Džon Piplfoks' Nenada Veličkovića je priča o penzionisanim gusarima ispred kojih su postavljena dva izazova: pobijediti morsko čudovište - Sedmoglavu Alu i shvatiti koje su zapravo prave životne vrijednosti.

Kao i skoro svaka priča, i ova ima sretan kraj; Kapetan Džon Piplfoks sa svojom posadom pobjeđuje Alu Sedmoglavku ne upotrijebivši nikakvo drugo oružje osim vlastite, kao i domišljatosti i neustrašivosti svojih gusara.

''Niti jedan gadget nikada ne može zamijeniti iskrenu riječ prijatelja i važnost njegovog prisustva u našim životima – poruka je ove predstave'', stoji u najavi predstave.

U predstavi igraju: Admir Glamočak, Drago Buka, Mario Drmać, Damir Kustura, Mirza Dervišić, Adnan Goro, Nermin Tulić, Mirza Tanović, Ismir Fazlić, Suada Ahmetašević, Narda Nikšić i Alma Merunka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije